Hyperconverge ve HCI nedir?
Hyperconverge nedir? HCI nedir?
Hyperconverged altyapı veya hyperconverge mimarisi (HCI), günümüzde popülerlik kazanan bir konudur. Bu makalede, hyperconverged altyapının ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve avantajlarını ele alacağız. Hyperconverged altyapı, geleneksel veri merkezi mimarisine bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Geleneksel veri merkezi mimarisinin sıkıcı ve karmaşık olduğunu düşünürsek, hyperconverge sayesinde bu sıkıntılardan kurtulabiliriz. Hesaplama, depolama ve ağın bir araya gelmesiyle, veri merkezlerimizdeki her şeyi daha basit ve daha verimli hale getirebiliriz.
Hyperconverged altyapı, IT ekiplerine süper güçler verir. Artık birkaç tıklamayla sunucuları yönetebilir, depolama alanını genişletebilir ve veri kopyalama gibi sıkıcı işleri unutabilirsiniz. Ve en iyi kısım, otomatikleştirme! Bu harika teknoloji sayesinde her şeyi otomatikleştirebilir, iş yükünüzü hafifletebilir ve daha fazla kahve molası verebilirsiniz.
Hyperconverge teknolojisi (HCI), hesaplama, depolama ve ağ olmak üzere geleneksel “donanım tanımlı” sistemlerin tüm unsurlarını sanallaştıran bir yazılım tanımlı BT altyapısıdır. HCI, en azından sanallaştırılmış hesaplama (bir hipervizör), yazılım tanımlı depolama ve sanallaştırılmış ağ (yazılım tanımlı ağ) içerir.
HCI tipik olarak standart, raf tipi sunucularda çalışır. HCI’nin geleneksel altyapıdan farkı, hem depolama alanı ağı hem de altta yatan depolama soyutlamalarının fiziksel donanım yerine yazılımda (hipervizörde veya hipervizör aracılığıyla) gerçekleştirilmesidir. Yazılım tanımlı unsurlar hipervizör bağlamında uygulandığından, tüm kaynakların yönetimi tüm hiper birleştirilmiş altyapı örnekleri arasında federasyon halinde (paylaşılarak) yapılabilir.

HCI Nasıl Çalışır?
Hiper Bütünleşik Altyapı Nasıl Çalışır?
Hiper bütünleşik bir platformun sıkı bir şekilde tümleşik dört yazılım bileşeni vardır:
• Depolama sanallaştırması
• İşlem sanallaştırması
• Ağ sanallaştırması
• Otomasyon dahil gelişmiş yönetim
Sanallaştırma yazılımı, kaynakları soyutlar ve havuzlar, ardından bunları dinamik olarak sanal makinelerdeki veya kapsayıcılardaki uygulamalara tahsis eder.
HCI ile Neler Yapabilirsiniz?
• Özel bir bulut oluşturun: Daha düşük maliyetler, daha fazla kontrol ve daha iyi güvenlik ile şirket içinde devreye alın. Sertifikalı iş ortaklarımızdan birden fazla donanım olanağı arasından seçim yapın.
• Genel buluta genişletin: Daha hızlı devreye alma ve altyapıyı yönetmek için daha az zaman harcanması için en büyük HCI bulut ekosisteminden bir hizmet olarak seçeneğini seçin.
• Gerçek hibrit bulut elde edin: VMware hibrit bulut ile veri merkezi, genel bulut ve uç ortamların bir karışımında dağıtılan VM ve konteyner tabanlı uygulamaların bir karışımını yönetin.
Önde gelen HCI üreticileri aşağıdaki gibidir;
1.Nutanix : Acropolis İşletim Sistemi veya AOS, Nutanix’in yazılım tanımlı HCI ürünüdür ve sektördeki en popüler HCI platformlarından biridir. Platform aynı zamanda VMware ve Microsoft hipervizörlerini de destekler.
2.SmartX : SMTX OS işletim sistemi SmartX’in yazılım tanımlı HCI ürünüdür ve en az Nutanix kadar popüler bir üründür. Sistem aynı zamanda, VMWare, Citrix, Openstack, Microsoft, Kubernates Platformlarını da destekler.Detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
3.Magnetar HCI : KVM tabanlı Magnetar PRX veya CloudStack Magnetar HCI platformunun sanallaştırma katmanıdır. Ayrıca, VMWare, Citrix, Openstack ve Microsoft olmak üzere endüstride kabul görmüş tüm hipervizörleri destekler. Intel, AMD, ARM, Ampere işlemciler ile uyumludur. 3 node ile başlayabilir ve yüzlerce node ve PiB kapasitelere kesintisiniz genişleyebilirsiniz. iSCSI, NFS, NVMe-of, Infiniband RDMA protokollerini desteklemekle beraber, Optane Memory ve NVMe diskleri native olarak desteklediği için maksimum disk performansı sağlar. Yerel destek ekipleri ve enterprise support hizmetleri ile kurumsal uygulamalar için idealdir. Daha detaylı bilgi için GTM Teknoloji ile iletişime geçebilirsiniz.
4.Scale Computing : HyperCore 3 (HC3) platformunu uç altyapı veya sanallaştırma platformu olarak kullanmak üzere pazarlar. Bu özel kullanım durumları nispeten yaygın olabilse de, ürün kendi kendini iyileştirme yetenekleri nedeniyle dikkat çekicidir.
5.VMware VSAN : VMware, dört temel bileşenden oluşan yazılım tabanlı bir HCI ürünü sağlar. İlk bileşen, VM’leri barındırmak için HCI dağıtımını etkinleştiren VMware vSphere hipervizörüdür. İkinci HCI bileşeni olan vSAN, VMware’in sanallaştırılmış depolama ürünüdür . Kuruluşların depolama cihazlarını bir depolama havuzunda birleştirerek depolamayı gerektiği gibi ölçeklendirmelerini mümkün kılar. Supermicro’nun sertifikalı VMware VSAN Ready Node çözümleri için GTM Teknoloji ile iletişime geçebilirsiniz.
6.HPE SimpliVity : HPE SimpliVity veri merkezlerinde bulunan karmaşık altyapıların yönetimini kolaylaştıran ve ölçeklenebilir bir hiper-bütünleşik altyapı (HCI) platformudur. HPE SimpliVity, yazılım tanımlı bir mimariden öteye geçerek AI destekli bir mimari sunar ve kendini yöneten, kendini optimize eden ve kendini iyileştiren bir altyapı sağlar.


Hyperconverge HCI mimariler ve Enterprise Support hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için teknoloji sponsorumuz GTM Teknoloji ile iletişime geçebilirsiniz.